Energielabel aanvragen bij verkoop woning?

In januari 2015 hebben alle circa 5 miljoen huiseigenaren een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebasseerd op onder andere het bouwjaar. Het doel hiermee was om huiseigenaren een woning energiezuinige te maken en na te denken om comfort te vergroten.  

Wat is het energielabel? 

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van uw woning. Het doel van het energielabel is om huiseigenaren een woning energiezuinig te laten maken en om (in energietechnische zin) het comfort te vergroten. Benieuwd naar een energielabel van uw huis? Neem gerust contact op.

Waarom een energielabel aanvragen? 

Met een energielabel krijgen kopers en huurders een beter inzicht in de prestatie van een woning, deze is zuinig of juist niet. Hiermee kan de koper of huurder een bewuste keus maken voor welke woning er wordt gekozen

Bij de verkoop en verhuur van een woning is verkoper en verhuurder verplicht om een geldig energielabel aan de koper of huurder te overhandigen. Gebeurt dit niet voordat de eigendom of sleutels zijn overgedragen dan riskeert de verkoper of verhuurder hiermee een boete. Deze boete is beduidend hoger dan de kosten voor een geldig energielabel. 

Kan ik ook een bouwtechnische keuring aanvragen?

Door het naastgelegen formulier in te vullen is het mogelijk om een energielabel aan te vragen maar is er ook keus uit meer producten. Het is daarom ook mogelijk om een bouwtechnische keuring aan te vragen. Dit heel eenvoudig en altijd bij een onafhankelijke keurder.

Vragen? Neem contact met ons op

Weten welk energielabel u heeft?

Vraag gratis advies

 

Welke partij zorgt voor de uitvoering? 

De aanvraag van een energielabel, bouwtechnische keuring of een bouwtechnisch consult gebeurt altijd onafhankelijk en hier hebben wij de expertise ingeschakeld van een deskundige (externe) organisatie. iQ Makelaars is immers specialist in aan-/ verkoop en geen keurende instantie. Wij hebben daarom de expertise ingeschakeld van Perfectkeur.

Zij zijn geheel onafhankelijk, zij nemen de woningen op en zullen deze deskundig uitwerken tot een bouwtechnische rapport of een correct energielabel. Hiermee bent u altijd verzekerd van het juiste advies, een overzichtelijke uitwerking van de woning en deskundigheid van mensen met veel ervaring.  

 

Vul het onderstaande formulier in en vraag gelijk het product aan welke u nodig heeft.

Contact

iQ Makelaars Enschede
Ripperdastraat 11
7511 JP Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.