iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 FUNDA_WIDGET_TXT_BEOORDELING

Welcome to iQ Makelaars Enschede!

The real estate agent in Enschede that makes a difference!

Are you looking to sell your house, or are you in search of your dream home in Enschede? This is a big step, with many factors to consider. Our real estate agents are here to assist you with a personalized approach for everyone.

Buy a house   Sell a house  Free valuation

 

Free valuation

Real Estate Agent Enschede: iQ Makelaars

Selling your house on a No Cure No Pay basis.

We operate on a No Cure No Pay basis. This means you won't incur any upfront or withdrawal fees, and you're guaranteed fair advice.

More about our approach

Curious about the value of your property?

We sell houses in Enschede. Our real estate agents are happy to come by for a no-obligation valuation and sales proposal.

Schedule an appointment.

Buying a house with a purchasing agent.

An iQ Makelaars purchasing agent is ready to assist you in the purchase of your dream home. They support you every step of the way.

Contact a purchasing agent

About iQ Makelaars Enschede

Welcome to iQ Makelaars, the No Cure No Pay real estate agent of Enschede! As experienced agents, we specialize in the local housing market of Enschede. This means we know exactly what needs to be done to quickly sell your property or to assist you in purchasing a new one. At iQ Makelaars, we combine traditional quality in real estate with modern marketing to achieve the best results. With our personal and dedicated approach, your interests come first at iQ Makelaars Enschede!

More about us

 makelaar enschede

A real estate agent with local market knowledge and national reach.

iQ Makelaars Enschede is rated an average of 9.2, and we're quite proud of that. We believe it's extremely important that you have a positive experience with the real estate agent in Enschede; at iQ Makelaars, you are our focus. As a real estate agent in Enschede, we provide customized service, and everyone receives a personalized approach from us. Moreover, as real estate agents, we know exactly what's happening in the housing market of Enschede, allowing us to adjust the sales or purchase strategy accordingly.

iQ Makelaars Enschede is part of the national Expat Rentals Holland network. This gives us access to national marketing tools and the best legal support from the headquarters. The combination of this national coverage with our local market knowledge makes iQ Makelaars Enschede the specialist in sales and purchases!

Feel free to contact us

The 5 assurances of iQ Makelaars Enschede:

  • The best selling price for your property.
  • The best attention for your house, online and offline.
  • Maximum flexibility, including in viewings.
  • An enthusiastic and dedicated team of real estate agents.
  • Assurance of 100% customer satisfaction.

More information

News from
Enschede

In Nederland is het aanschaffen van een gemiddelde koopwoning een financiële uitdaging, met een benodigd inkomen van bijna een ton volgens de nieuwe leennormen.

Inkomen Vereist voor Een Starterswoning in Twente en de Achterhoek

Het verwerven van een starterswoning in Twente of de Achterhoek blijkt relatief toegankelijker dan in het westen van Nederland. Desalniettemin is ook hier een bovenmodaal inkomen noodzakelijk, zij het lager dan het landelijk gemiddelde.

Regionale Verschillen in Inkomenseisen

  • In Almelo is een bruto jaarinkomen van 67.000 euro nodig.
  • In Hengelo en Enschede zijn starters met respectievelijk 73.000 en 71.000 euro jaarinkomen in staat een betaalbare woning te bemachtigen.

In Tubbergen is het inkomen vereist voor woningaanschaf het hoogst, met 93.000 euro, terwijl ook andere gemeenten zoals Dinkelland, Hof van Twente, Hellendoorn, Wierden en Rijssen-Holten een bovenmodaal inkomen eisen.

In de oostelijke Achterhoekse gemeenten zoals Aalten en Oost Gelre, ligt het benodigde inkomen rond 75.000 euro, terwijl Berkelland iets goedkoper is met 81.000 euro. Winterswijk blijkt de meest gunstige gemeente voor starters, met een inkomenseis van 71.000 euro.

Elders in Nederland

Gemeenten zoals Bloemendaal, Laren en Blaricum blijven het minst toegankelijk voor starters, met inkomensvereisten van meer dan 2 ton. Betaalbare woningen zijn daarentegen te vinden in Pekela, Heerlen en Kerkrade, waar een inkomen van 60.000 euro voldoende is voor een gemiddelde woning.

Voor Twentse en Achterhoekse woningzoekenden die hopen op een gunstigere woningmarkt, biedt het komende jaar weinig hoopvolle vooruitzichten. ING voorspelt een stijging van de prijzen met 5 à 8 procent, waarmee de uitdaging voor starters blijft voortduren.

Bron: Tubantia

ING Research voorspelt een stijging van 5% tot 8% voor koopwoningen in 2024. De krapte op de woningmarkt, gecombineerd met hogere lonen en een lagere rente, zijn de drijvende krachten achter deze prijsstijging. Econoom Sander Burgers van ING Research benadrukt de krapte op de woningmarkt als belangrijke factor voor de toenemende prijzen.

De sterk gestegen lonen in het laatste kwartaal van 2023, met een toename van 6,9% ten opzichte van het voorgaande jaar, vergroten de betaalbaarheid van woningen en verhogen de leencapaciteit bij banken, volgens het rapport van ING. Deze ontwikkelingen hebben een directe invloed op de prijzen van koopwoningen.

Hypotheekrentes

Een andere belangrijke factor die bijdraagt aan de stijgende huizenprijzen is de daling van de hypotheekrente. Deze dalen sinds de herfst van vorig jaar, waardoor huizenkopers momenteel ongeveer 4,3% betalen voor een hypotheekrente van tien jaar zonder Nationale Hypotheek Garantie (NHG). ING Research benadrukt dat de rentes nu in 'rustiger vaarwater' zijn beland.

Hoewel Rabobank en ABN Amro ook prijsstijgingen voorzien in 2024, gaat ING verder in haar voorspellingen. Rabobank verwacht bijvoorbeeld een stijging van 4,5%, terwijl ABN Amro een stijging van 4% dit jaar en 3,5% volgend jaar voorspelt. ING blijft met haar voorspelling van 5% tot 8% aan de optimistische kant.

De krapte op de woningmarkt wordt verder versterkt door de groei van het aantal eenpersoonshuishoudens, zoals benadrukt in een rapport van ABN Amro. ING Research-econoom Sander Burgers beaamt deze observatie, waarbij de bevolkingsgroei en afname van de gemiddelde huishoudensgrootte de vraag naar woonruimte vergroten, wat de druk op de markt verder intensiveert.

Starters

Ondanks de krappe woningmarkt en stijgende prijzen, voorspelt ABN Amro dat jonge mensen blijven kopen. Fiscale wijzigingen en verruimde leennormen zullen volgens econoom woningmarkt Bram Vendel de positie van starters en alleenstaanden op de woningmarkt verbeteren.

Bron: Vastgoed Actueel

De verkoop van voormalige huurwoningen door beleggers leidt tot een felle biedingenstrijd onder koopstarters, vooral in grote steden. Volgens Vastgoedmarkt is overbieden nu de norm, en kleine 'box 3-beleggers' die hun bezit uitponden, profiteren hier aanzienlijk van.

Kansen voor starters

Kleine appartementen in grote steden, gelegen onder de liberaliseringsgrens van € 1.026,71 per maand, verschijnen steeds vaker op de koopmarkt door het fiscale regime en de voorgenomen huurwetgeving. Deze woningen, die onder de NHG-grens van € 435.000 vallen, worden een aantrekkelijke optie voor starters.

Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat investeerders met een portefeuille van drie tot tien woningen het afgelopen jaar ongeveer 4.600 woningen aan starters hebben verkocht, een stijging ten opzichte van 2022. In 2022 waren dat er 3.700. Bovendien zijn vorig jaar meer dan 10.000 voormalige beleggingswoningen onder de NHG-grens van € 355.000 verkocht.

Strengere regulering huurmarkt beïnvloed huurwoningen

Demissionair minister De Jonge van volkshuisvesting streeft naar strengere regulering van de huurmarkt. In 2023 leidden deze strengere regels tot een afnemend aanbod van huurwoningen. In het vierde kwartaal stond bijna 8% van alle te koop staande woningen bekend als voormalige huurwoning, wat een stijging is ten opzichte van het derde kwartaal.

De trend van beleggers om hun vrijgekomen huurwoningen te verkopen in plaats van opnieuw te verhuren, bekend als uitponden, lijkt te resulteren in een biedingenstrijd bij koopstarters. In Amsterdam worden bewust scherpe vraagprijzen gehanteerd, zoals tussen de € 350.000 en € 450.000 voor appartementen van ongeveer 50 m2, om zo veel mogelijk geïnteresseerden aan te trekken.

Jerry Wijnen, voorzitter van de Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA), bevestigt dat de bewuste lage vraagprijzen in Amsterdam worden gehanteerd om een initiële biedingenstrijd te stimuleren. Starters verwachten volgens hem niets anders dan deze competitieve marktomstandigheden.

Bron: Vastgoed Actueel

Read all news

Load more +

Newsarchive ending

A selection from our offerings

 
 100 m2 / 159 m2    3 Bedrooms
ALMELO, Corner House
Haghoeksweg 10
€ 299.500,- k.k.
 
 84 m2 / 240 m2    3 Bedrooms
ENSCHEDE, Corner House
Jacob van Heemskerkstraat 20
€ 250.000,- k.k.
 
 95 m2 / 137 m2    2 Bedrooms
HENGELO, Semidetached
Tuindorpstraat 10
€ 225.000,- k.k.
 
 57 m2 / 2164 m2    1 Bedrooms
ALMELO, Upstairs house
Zeven Bosjes 97
€ 165.000,- k.k.

You can also find our listings on

       FundaGoogleVBO Makelaar EnschedeJaap    Luxuryhomes               Expat Homes Holland

 

Contact us

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Follow us

 

Our Reviews

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.