iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
242 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Energielabel aanvragen bij verkoop woning

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Huiseigenaren zijn verplicht om bij verkoop of verhuur van een woning een energielabel aan de koper of huurder te kunnen tonen.

Het energielabel geeft elke woning een energielabelletter, die aangeeft of een woning veel of weinig energie verbruikt. Woningen met een A-label of hoger zijn het energiezuinigst, en verbruiken dus ongeveer net zoveel energie als dat ze opwekken. De minst zuinige woningen krijgen label G. Naast de energielabelletter geeft het energielabel ook een aantal suggesties voor het verbeteren van de energieprestatie van de woning.

Energielabel aanvragen

 

Energielabel aanvragen enschede

Wat is het energielabel van jouw huis?

Energielabel aanvragen

Energielabel huis enschede

Waarom een energielabel aanvragen? 

Een energielabel geeft kopers en huurders een beter inzicht in de prestatie van een woning. Dit geeft hen de mogelijkheid om een bewuste keuze te maken voor een huis op basis van energiezuinigheid. Kun je als verkoper of verhuurder geen geldig energielabel tonen aan de koper of huurder? Dan riskeer je hiermee een hoge boete.

Voordelen van verduurzamen

Met het energielabel kunnen kopers in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Ook geeft het energielabel suggesties voor het verbeteren van de energiezuinigheid en het verkopen van een woning. Dit kan gaan over betere isolatie, dubbel glas, een zuinigere ketel of bijvoorbeeld zonnepanelen. Daarnaast kan een beter energielabel de verkoop versnellen, en bovendien stijgt de woning in waarde.

Vragen? Neem contact met ons op

Benieuwd naar het energielabel van jouw huis in Enschede?

Energielabel aanvragen

Vraag nu jouw energielabel aan bij iQ Makelaars. 

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact

iQ Makelaars Enschede
Twekkeler Es 42
7547SM Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.