De status van de Enschedese woningmarkt

Terug

Momenteel heerst in heel Nederland een krappe woningmarkt, maar wat is de status van de Enschedese woningmarkt? Op basis van de cijfers van de NVM is er een conclusie gemaakt.

De huizenprijzen in de regio zijn weer gestegen. In Hengelo en Enschede zijn de prijzen gestegen met maar liefst 4,9 procent in vergelijking met vorig jaar. Momenteel staan er te weinig woningen te koop in verhouding met het aantal woningzoekers. Echter valt het nog mee in Enschede en Hengelo ten opzichte van de rest van het land.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Enschede en Hengelo is 248.000 euro. Als voorbeeld; als stel met beiden een modaal inkomen, kun je een hypotheek krijgen van zo’n €285.000,-, berekende de Hypotheker onlangs. Als eenverdiener met een modaal inkomen stopt je budget bij €160.000,-. Hieruit wordt geconcludeerd dat het lastig kan zijn voor 1-verdiener om een woning te kopen. 

Bron: Indebuurt Enschede

Publicatiedatum 21/02/2020

Wat is jouw huis waard?

iQ Makelaars Leadtool

Contact

Ripperdastraat 11
7511 JP Enschede

053 - 760 16 00

Vaak zijn de makelaars buiten de deur en op zaterdag hebben wij open huizen. Wilt u zeker weten dat de juiste collega op kantoor is? Maak even een afspraak.

enschede@iqmakelaars.nl