iQ Makelaars Feedbackcompany 9,5 10
iQ Makelaars Funda
9,2 10

Overijsselse aanpak heeft gewerkt bij Enschede om het compleet te maken

minder dan 1 min.

Terug

Dankzij de Overijsselse aanpak wordt Enschede nog mooier, completer en duurzamer. In de provincie moeten er 60.000 woningen bijkomen voor 2030. Ook staat Enschede op de agenda om flink te gaan bouwen. In totaal zijn er 9.300 woningen gepland in Enschede. Wel worden er al tegen wat problemen aan gestuit. Het zwaartepunt van de duurzame woningbouwopgave ligt in enkele grote binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen. 

 

Er is veel samengewerkt, genetwerkt, gefinancierd en zeker versnelt om de belangrijkste aspecten van de Overijsselse aanpak tot stand te laten komen. Denk hierbij aan de woningbouwopgave, energietransitie en de impact op de mobiliteit van een stad. In Enschede vinden naast kleine herontwikkelingen en inbreidingen vijf grote prioritaire gebiedsontwikkelingen plaatst. 

 

De provincie is bijvoorbeeld betrokken geweest bij de oprichting van het Platform Stedelijke Ontwikkeling Enschede (PSOE), een platform dat overheden en marktpartijen de kans biedt om op een strategisch niveau en in een vroeg stadium aan te slag te gaan met de kansen en uitdagingen die op de stad afkomen. 

 

Bron: VastgoedMarkt.nl

19 oktober 2021

Publicatiedatum 16/11/2021
Overijsselse aanpak heeft gewerkt bij Enschede om het compleet te maken
Overijsselse aanpak heeft gewerkt bij Enschede om het compleet te maken
 

Contact

iQ Makelaars Enschede
Ripperdastraat 11
7511 JP Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.