iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Wat doet een makelaar?

Een makelaar is een essentiële schakel bij het kopen, verkopen of huren van onroerend goed. Maar wat doet een makelaar precies? Bij iQ Makelaars Enschede leggen we je graag uit welke taken en verantwoordelijkheden een makelaar heeft en hoe wij jou kunnen bijstaan tijdens het vastgoedproces.

Contact opnemen

Wat doet een makelaar

Wat doet een makelaar bij het kopen van een woning?

  • Advies en Begeleiding: Een makelaar biedt deskundig advies en begeleiding bij het zoeken naar jouw ideale woning. We luisteren naar je wensen en behoeften en helpen je bij het vinden van huizen die aan jouw criteria voldoen.
  • Woningbezichtigingen: We regelen en begeleiden bezichtigingen, waarbij we je waardevol inzicht geven in de eigenschappen en mogelijkheden van de woning.
  • Onderhandelingen: We voeren namens jou de onderhandelingen met de verkopende partij, met als doel de beste prijs en voorwaarden te verkrijgen.
  • Juridische Afhandeling: We ondersteunen je bij de juridische afhandeling van de aankoop, inclusief het opstellen en controleren van de koopovereenkomst.

Taken makelaar

Wat doet een makelaar bij het verkopen van een woning?

  • Waardebepaling: We bepalen de waarde van jouw woning en adviseren je over een realistische verkoopprijs.
  • Presentatie: We zorgen voor een optimale presentatie van jouw woning, inclusief professionele foto's en aantrekkelijke beschrijvingen.
  • Marketing: We maken gebruik van diverse marketingkanalen om jouw woning breed onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.
  • Onderhandelingen: We voeren namens jou de onderhandelingen met potentiële kopers om de beste verkoopprijs en voorwaarden te behalen.
  • Afronding: We begeleiden je bij de afronding van de verkoop, inclusief het opstellen van de koopakte en de overdracht bij de notaris.

Wat kost een makelaar?

De kosten van een makelaar kunnen variëren en zijn afhankelijk van de diensten die je kiest. Een veelvoorkomende optie is een courtage, waarbij de makelaar een percentage van de verkoopprijs ontvangt. Bij iQ Makelaars Enschede bieden we transparante tarieven en verschillende pakketten, zodat je kunt kiezen welke diensten het beste bij jouw situatie passen.

Conclusie

Een makelaar is een waardevolle partner bij het kopen, verkopen of huren van onroerend goed. Hun expertise, advies en ondersteuning zijn essentieel om een succesvolle vastgoedtransactie te realiseren. Bij iQ Makelaars staan onze professionele makelaars klaar om je te begeleiden en jouw vastgoeddoelen te verwezenlijken.

Neem contact via 053 - 760 16 00 of Enschede@iQMakelaars.nl voor meer informatie over onze diensten en hoe onze makelaars jou kunnen helpen bij jouw vastgoedbehoeften.

Contact opnemen

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.