iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Bouw lodges in Lonneker uitgesteld

1 minuten lezen

Terug

De plannen voor de bouw van chalet-achtige recreatiewoningen op de landschaps- en zorgboerderij De Rökker van de familie Kiewik hebben tot verdeeldheid geleid in Lonneker. Enkele omwonenden zijn bezorgd over mogelijke overlast van de lodges. Ze vinden dat de lodges het karakteristieke landschap bij Lonneker op een onaanvaardbare manier aantasten. De gemeenteraad van Enschede heeft het besluit over de bouw van vijf lodges aan de Beuvinkweg in Lonneker voorlopig uitgesteld.

Gemeenteraad

De familie Kiewik is afhankelijk van het oordeel van de gemeenteraad, aangezien de gemeente Enschede een omgevingsvergunning moet verstrekken voor de lodges. De goedkeuring van de gemeenteraad, in de vorm van een verklaring van geen bedenkingen, is vereist voor de vergunning. Maandagavond is echter nog geen definitieve goedkeuring gegeven. De raad wil dat de gemeente meer tijd neemt om via gesprekken tot een bevredigende oplossing te komen voor zowel de familie Kiewik als de omwonenden.

Lonneker lodges

Op verzoek van raadslid Hans de Ruiter van BBE is het onderwerp 'Lonneker lodges' maandagavond van de agenda gehaald. Tot verrassing van initiatiefnemer Henk Kiewik, die tevergeefs op de publieke tribune zat te wachten op een definitief besluit. "Dat was dus voor niets, we werden na vijf minuten weer buiten gezet", aldus Kiewik op dinsdag. Hij kon nog niet zeggen wat er nu verder gaat gebeuren met de lodges. "We hebben sinds maandagavond nog geen contact gehad met de gemeente."

Het college van Enschede staat positief tegenover de komst van de lodges, zoals blijkt uit het voorstel van de raad. Volgens de gemeente zijn de plannen ruimtelijk goed onderbouwd en hebben ze geen onaanvaardbare gevolgen voor de omgeving. Het is nog niet bekend wanneer de raad het plan nu zal behandelen.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 05/07/2023

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.