iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Enschede blijft de windmolenkoers bepalen

minder dan 1 min.

Terug

Enschede houdt nog even de adem in wat betreft de plaatsing van windmolens. Hoewel er drie potentiële locaties zijn geïdentificeerd langs de N18 bij Usselo, heeft de gemeenteraad nog geen definitieve beslissing genomen. Deze stap wordt uitgesteld totdat er meer informatie beschikbaar is. 

Met dit uitstel wil Enschede aan de provincie laten zien dat ze serieus nadenken over de kwestie. De provincie heeft alle gemeenten in Overijssel gevraagd om vóór 1 juli aan te geven waar ze windmolens willen zien, anders zal de provincie zelf de touwtjes in handen nemen en hebben de gemeenten geen zeggenschap meer. Enschede kiest er echter voor om te wachten op belangrijke informatie van de Rijksoverheid met betrekking tot gezondheidsrisico's voordat een definitief besluit wordt genomen. Deze cruciale gegevens worden pas begin volgend jaar verwacht.

De provincie heeft aangeduid dat er wellicht ruimte is langs de A35 bij Enschede voor een groot windmolenpark met zo'n dertig turbines. De gemeente heeft maar liefst 416 reacties ontvangen van bezorgde inwoners, voornamelijk uit Usselo en Boekelo. Zij maken zich zorgen over de mogelijke gevolgen voor hun gezondheid, de hinderlijke schaduw van draaiende wieken en de impact op het uitzicht. Als reactie op deze zorgen heeft wethouder Van den Berg toegezegd een informatieve bijeenkomst te organiseren om de vragen en bezorgdheden van de inwoners aan te pakken.

Publicatiedatum 21/05/2023

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.