iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Enschede neemt maatregelen na klachten complexe ‘ovatonde

1 minuten lezen

Terug

Na jarenlange klachten en onduidelijkheden heeft de gemeente Enschede besloten om de omstreden ovatonde in de Deurningerstraat aan te pakken. Hoewel er geen sprake is van ongelukken, erkent de gemeente dat de ovatonde aanpassingen behoeft.

De ovatonde, gelegen op de kruising met de Raiffeissenstraat, heeft gedurende vier jaar voor verwarring en bijna-ongelukken gezorgd. Het doel van de druppelvormige rotonde was om automobilisten uit de Molenstraat te weerhouden om linksaf de Raiffeissenstraat op te gaan. Echter, in plaats van het gewenste effect, resulteerde dit in onduidelijkheid en angst onder fietsers. Na uitgebreid onderzoek heeft de gemeente nu besloten om de ovatonde aan te passen door middel van een doorsteek.

Met name vanuit de Molenstraat was er een probleem, waar automobilisten ondanks het verbod toch linksaf de rotonde opreden en tegen de richting in reden. Gemiddeld gebeurde dit 38 keer per dag tijdens de spits, terwijl andere automobilisten verderop of ter hoogte van de Kottendijk draaiden om via de Raiffeissenstraat naar de Hengelosestraat te gaan. Dit gedrag veroorzaakte gevaarlijke situaties.

Hoewel de ovatonde heeft geholpen bij het verminderen van verkeer in de Molenstraat - slechts één vijfde van het oorspronkelijke verkeer rijdt daar nog - en het aantal ongelukken drastisch heeft verminderd, hebben ondernemers rondom de ovatonde geklaagd over een toename van bijna-ongelukken. Om tegemoet te komen aan de klachten, heeft de gemeente besloten om een mogelijkheid te creëren om toch linksaf te slaan. Alleen auto's zullen halverwege de ovatonde naar de Raiffeissenstraat kunnen afslaan, terwijl vrachtwagens en touringcars daar geen ruimte voor krijgen. Een conventionele rotonde is op die locatie evenmin haalbaar.

De aanpassingen aan de ovatonde zullen worden uitgevoerd in combinatie met de renovatie van Deurningerstraat richting Molenstraat. Deze weg zal worden omgevormd tot een 30 kilometerweg met snelheidsremmende maatregelen.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 23/06/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.