iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Enschede stemt unaniem voor bouw nieuw zwembad

minder dan 1 min.

Terug

Enschede krijgt unaniem groen licht voor de bouw van een nieuw zwembad, dat de stad 32 miljoen euro zal kosten. Eerder was het plan voor nieuwbouw verworpen, maar na enige vertraging en aanpassingen stemde de gemeenteraad nu in met het project. Het oorspronkelijke voorstel van 17 miljoen euro werd herzien en verhoogd naar 30 miljoen euro, met extra faciliteiten zoals een peuterbad, een waterval en een klimwand. De onderhandelingen vonden achter gesloten deuren plaats, waarbij wethouder Niels van den Berg met de verschillende raadsfracties overlegde en uiteindelijk een meerderheid vormde.

De gemeenteraadsleden toonden hun waardering voor de inzet van de wethouder, maar benadrukten ook dat de gemeenteraad niet onder druk gezet mag worden door het college van burgemeester en wethouders. Daarnaast verzekerde wethouder Van den Berg de raadsleden dat de entreeprijs en de huur niet zullen stijgen om de extra kosten te dekken, zodat de burger niet opdraait voor de financiële lasten van het nieuwe zwembad.

Met het nieuwe zwembadproject hoopt Enschede te voldoen aan de behoeften van de stad en de gemeenschap, en de voorzieningen te verbeteren. Het is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de stad en zal naar verwachting een positieve impact hebben op de lokale recreatiemogelijkheden.

Publicatiedatum 09/06/2023

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.