iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Gemeente Enschede lanceert programma gratis isolatie van huizen

minder dan 1 min.

Terug

Inwoners van Twekkelerveld, Wesselerbrink Noord en Hanenberglanden kunnen profiteren van een nieuw initiatief van de gemeente Enschede, waarbij gratis isolatiemaatregelen worden aangeboden voor hun woningen. Het initiatief is ontwikkeld door de gemeente, met communicatie verzorgd door het Energieloket Enschede. De uitvoering is in handen van Duurzaam Bouwloket en professionele isolatiebedrijven.

Energielabel

Binnenkort ontvangt de doelgroep een brief van het Energieloket Enschede met gedetailleerde informatie over de actie. De voorwaarden zijn dat bewoners een inkomen hebben dat maximaal 150 procent van het minimuminkomen bedraagt en dat hun huis een laag energielabel heeft.

Isolatiemaatregel

De gratis maatregelen zijn bedoeld voor woningen met een energielabel D, E, F of G. Per woning kan er één isolatiemaatregel worden gekozen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie of bodemisolatie. Eigenaren die aan de criteria voldoen, kunnen zich tot 22 juli aanmelden via de website van het Energieloket.

De komende maanden zullen er huisbezoeken plaatsvinden, waarbij ter plaatse wordt gekeken naar de mogelijkheden voor isolatie. De werkzaamheden zullen in het najaar van start gaan. Het plan is om dit initiatief op een later tijdstip ook uit te breiden naar andere wijken, waarbij de ervaringen in Twekkelerveld en de Zuidwijken worden meegenomen.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 05/07/2023

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.