iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Gemeenten Achterhoek Onderzoeken Vernieuwd Plan voor N18 Uitbreiding

1 minuten lezen

Terug

Achterhoek Board benadrukt Noodzaak Investering in N18

Duizenden voertuigen doorkruisen dagelijks de N18, de cruciale verkeersader van de Oost-Achterhoek. Om de regio toekomstbestendig bereikbaar te houden, pleit de Achterhoek Board voor noodzakelijke investeringen in de weg.

Nieuw Plan Streeft naar Draagvlak voor Verbreding N18

In Den Haag stuitte het idee van wegverbreding aanvankelijk op weinig enthousiasme. Een herzien plan is nu in de maak om het tij te keren. Wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre benadrukt: "Om de regio leefbaar te houden, is verbreding essentieel."

Alternatief Plan voor N18 Onder de Loep: Twee keer Twee Rijbanen Mogelijk

Al jarenlang wordt gedebatteerd over de N18 tussen Varsseveld en Enschede, de verbindingsweg van Oost-Achterhoek naar snelwegen A18 en A35. Het staat momenteel op de zevende plaats van de gevaarlijkste rijkswegen in Nederland. Diverse plannen voor aanpak zijn overwogen.

Gemeenten Overwegen Aanvaardbaar Alternatief voor N18 Uitbreiding

De Achterhoekse gemeenten hebben gezamenlijk onderzoek laten uitvoeren, waarbij verschillende mogelijkheden zijn bekeken. Een vierbaans N18 met een maximumsnelheid van 100 km/u bleek kostbaar en stuitte op veel weerstand.

Nieuw Plan Belooft Veiligheid, Kostenbesparing en Behoud van Natuur

Wethouder Bart Porskamp leidt een nieuw onderzoek naar de N18 en stelt dat het huidige plan geen negatieve impact heeft op het landschap. In het vernieuwde voorstel wordt de maximumsnelheid vastgesteld op 80 km/u, wat de noodzaak tot verlegging van het huidige tracé wegneemt. Dit maakt de weg niet alleen veiliger, maar ook kosteneffectiever en behoudt de natuur langs het traject.

Toekomst N18: Twee keer Twee Rijbanen Binnen Bereik

Met de herziene snelheidslimiet van 80 km/u lijkt een N18 met twee keer twee rijbanen haalbaar. Het beperkt de impact op het landschap en maakt een aanzienlijke wegverbreding mogelijk zonder uitkoop van huizen, met behoud van natuur en veiligheid.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 04/12/2023

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.