iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Grondwaterstand in Twente hersteld na hevige hoosbuien

minder dan 1 min.

Terug

De grondwaterstand in Twente is na opeenvolgende hevige hoosbuien weer genormaliseerd, waarmee het neerslagtekort voor het eerst in jaren lijkt te zijn verdwenen. Toch brengen deze intense regenval enkele zorgen met zich mee, vooral met betrekking tot zwemmen in open water. Waterschap Vechtstromen benadrukt dat zwemmen momenteel nog risicovoller is dan normaal.

Neerslagtekort

In juni kampte Twente met een aanzienlijk neerslagtekort, wat leidde tot specifieke maatregelen, zoals extra pompen bij het Twentekanaal om voldoende water voor natuur, landbouw en scheepvaart te garanderen. De situatie veranderde in juli toen de regenval significant toenam en Twente niet langer de droogste regio van Nederland was.

Hoewel de grondwaterstand nu genormaliseerd is, blijft waterschap Vechtstromen waakzaam. Retentiegebieden worden op peil gehouden voor mogelijke toekomstige droogteperiodes. Bovendien blijft het verbod op het pompen van water uit openbare vijvers in steden en dorpen van kracht, zelfs na herstel.

Zwemgevaar

De overvloedige regenval heeft echter ook geleid tot een extra waarschuwing voor zwemmen in open water, zoals de Regge en de Dinkel. Het waterschap benadrukt de risico's van drijvende takken en harde voorwerpen in het water door wind en regen, en de mogelijke aanwezigheid van vervuild water door rioleringsoverstort. Hoewel zwemmen in open water altijd wordt afgeraden, wordt momenteel extra voorzichtigheid geadviseerd.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 09/08/2023

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.