iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Kunstenaars van Studio Complex moeten wijken voor woningbouw op Tubantiaterrein

1 minuten lezen

Terug

Gemeentelijke plannen voor woningbouw dwingen Studio Complex tot verhuizing

Het kunstenaarsatelier Studio Complex, met zijn kenmerkende robots, zal in september van dit jaar het voormalige Tubantiacomplex aan de Getfertsingel moeten verlaten. De gemeente Enschede heeft ambitieuze plannen voor de bouw van honderden nieuwe woningen in het gebied Cromhoff.

Hectische zoektocht naar een nieuwe locatie

De ontwikkeling van honderden nieuwe woningen in het gebied binnen de Getfertsingel, Zuiderval, Wethouder Beversstraat en Burgemeester van Veenlaan maakt een snelle verhuizing voor de kunstenaars van Studio Complex noodzakelijk. Kunstenaar Joachim Brandenburg maakt zich zorgen over het vinden van een geschikte nieuwe locatie en benadrukt de afhankelijkheid van financiële steun van de gemeente Enschede.

Verleden biedt weinig geruststelling

Brandenburg wijst op recente verhuizingen van andere kunstenaarscollectieven zoals Warp, Sickhouse en BlackBrick, waarbij de beloofde hulp van de gemeente niet altijd succesvol was. De situatie van Sickhouse, dat tijdelijk in een pand met betonrot verblijft, illustreert de uitdagingen waarmee kunstenaars te maken hebben bij het vinden van passende nieuwe ruimtes.

Gemeente actief betrokken bij zoektocht

De gemeente Enschede geeft aan actief betrokken te zijn bij het zoeken naar een nieuwe locatie voor Studio Complex. Onderzoek is momenteel gaande, met de hoop dat er voor het einde van de huidige huurovereenkomst een nieuwe plek gevonden is.

Toekomstplannen voor Tubantia-drukpershal

Ondanks het vertrek van Studio Complex blijft de oude Tubantia-drukpershal staan. De gemeente heeft plannen voor tijdelijke herbestemming met een horecagelegenheid en culturele activiteiten. Deze plannen staan los van het vertrek van Studio Complex, maar vormen wel een integraal onderdeel van de totale gebiedsontwikkeling.

De woordvoerder van de gemeente benadrukt dat de drukpershal een centrale functie zal krijgen in de nieuwe wijk en dat de tijdelijkheid ervan ruimte biedt voor gebruik in de komende jaren. Op 20 december 2023 is er een vergunning aangevraagd voor deze nieuwe invulling.

 

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 26/01/2024

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.