iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Ondanks woningnood streep door nieuwbouwprojecten in Twente

1 minuten lezen

Terug

Hoewel er een nijpend woningtekort heerst, worden deze maand meerdere geplande nieuwbouwprojecten in Twente geannuleerd. De oorzaak van deze tegenvallende ontwikkeling is simpelweg te weinig belangstelling.

Het ambitieuze nieuwbouwproject 'Tex Buitengewoon', dat het centrum van Enschede zou sieren met vijftig moderne appartementen rondom een groene binnentuin, zal niet worden gerealiseerd. Deze maand werd bekend dat de bouw van dit 'paradepaardje' voor Twente wordt geannuleerd. De acht kopers die hun handtekening al hadden gezet, zijn op de hoogte gebracht.

Helaas is 'Tex Buitengewoon' niet het enige nieuwbouwproject in de regio dat met tegenvallende resultaten kampt. Ook 'Jannink' aan de Zuiderval in Enschede, bestaande uit 21 parkwoningen, is uit de verkoop gehaald. De ontwikkelaars Trebbe en Hegeman hebben besloten dit nieuwbouwproject, dat in drie fases zou worden gerealiseerd, stop te zetten. Slechts drie van de 21 woningen vonden een koper.

Ruben Boonk, ontwikkelaar bij Dura Vermeer, legt uit: "Het is heel simpel: er was te weinig animo." Het appartementencomplex 'Tex' stond negen maanden te koop. "De bouw kan pas beginnen als 70 procent van de woningen is verkocht. Met slechts 8 van de 50 woningen verkocht was het gat naar wat we nodig hebben, namelijk 35, veel te groot. Dat risico kunnen we niet nemen."

Hein Stooker, vertegenwoordiger van ontwikkelcombinatie Hegeman-Trebbe, benadrukt een vergelijkbaar probleem bij de geannuleerde bouw van 'Jannink' langs de Zuiderval. "In combinatie met de fors gestegen hypotheekrente zien we dat de doelgroep, met name doorstromers uit bestaande bouw, momenteel een pas op de plaats maakt." Het is een paradox: hoewel demissionair minister Hugo de Jonge wekelijks benadrukt dat er in Nederland dringend gebouwd moet worden vanwege de woningnood, is de interesse voor nieuwbouwprojecten op dit moment soms minimaal. Dit terwijl De Jonge ook beweert dat er in deze regio de komende jaren nog 14.000 huizen moeten worden gebouwd.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 25/10/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.