iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Plan voor nieuw zwembad in Enschede weggestemd

minder dan 1 min.

Terug

Het plan voor de bouw van een nieuw zwembad in Enschede is weggestemd, wat voor verbijstering zorgt. Het nieuwe zwembad is een complex dossier en de kosten zijn gestegen van 17 miljoen naar 30 miljoen euro. Bovendien ontbreekt de financiering voor de jaarlijkse bijdrage. Door de afwezigheid van drie fractieleden van Burgerbelangen Enschede was er onvoldoende steun, waardoor de stad nu zonder zwembad zit.

De Enschedese Zwemsportvereniging is zwaar teleurgesteld en benadrukt de gevolgen van dit besluit. Het opnieuw aanbesteden van een nieuw zwembad kan jaren duren, wat betekent dat de zwembaden gedurende die tijd gesloten zullen zijn. Een noodrenovatie van bestaande zwembaden lost het probleem niet op, omdat er verschillende watertemperaturen nodig zijn voor verschillende doelgroepen. Bovendien ontstaat er een capaciteitsprobleem door het gebrek aan zwemwater, waardoor zwemlessen en andere activiteiten in het gedrang komen.

Herbert Wormeester, voorzitter van de Zwemsportvereniging, heeft veel onbegrip voor de situatie. “Het gaat om een basisvoorziening. Dat is straks gewoon niet op orde in een stad als Enschede, en de politiek weigert dat op orde te brengen. De oppositie heeft willens en wetens tegen gestemd. Ze hadden moeten nadenken voordat ze dat deden. Want: wat is hun alternatief?"

De directeur-bestuurder ad interim van Sportaal, Ricardo Boerkamp, is teleurgesteld en zal samen met de gemeente de langetermijngevolgen van dit besluit in kaart brengen. Het besluit heeft grote gevolgen voor de zwemmers en inwoners van Enschede.

Publicatiedatum 21/05/2023

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.