iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

't Zeggelt in Enschede krijgt nieuwe bestemming

minder dan 1 min.

Terug

Monumentale villa 't Zeggelt in Enschede krijgt een nieuwe bestemming. De kapitale stadsvilla, voorheen eigendom van steenrijke boer Herman Zeggelt, is onder voorbehoud verkocht. De koopovereenkomst is afhankelijk van de goedkeuring van de gemeente om het pand om te vormen tot een fysiotherapiepraktijk. De vergunning voor de herbestemming is onlangs ingediend.

De villa, met een vraagprijs van 1,15 miljoen euro, stond twee jaar leeg en fungeerde voorheen als kantoorpand. Als gemeentelijk monument is het pand voorzien van prachtige authentieke details, zoals sierlijstwerk, paneeldeuren en originele houten visgraatvloeren. Gebouwd in 1911, was 't Zeggelt oorspronkelijk een statussymbool voor de welvarende boer Zeggelt. Na zijn vertrek werd de omgeving ontwikkeld tot de woonwijk Het Zeggelt.

In de nabijheid van 't Zeggelt bevindt zich Het Witte Huis, een andere neoclassicistische villa die tegenwoordig dienst doet als kantoorvilla. De verandering van 't Zeggelt in een fysiotherapiepraktijk markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van het iconische pand, terwijl het zijn historische charme behoudt. De definitieve transformatie is afhankelijk van de goedkeuring van de gemeente, maar de potentiële herbestemming belooft een eigentijdse en waardevolle functie voor dit monumentale erfgoed.

Publicatiedatum 06/06/2023

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.