iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Tekort aan drinkwater leidt tot verlaging van waterdruk

1 minuten lezen

Terug

Vanwege de aanhoudende warmte en droogte overweegt waterleverancier Vitens de komende dagen de waterdruk te verlagen om een dreigend tekort aan drinkwater te voorkomen. Met name in de Achterhoek en Twente zullen mensen mogelijk een zachtere waterstraal ervaren uit hun kraan. Vitens, dat bijna 6 miljoen klanten in Gelderland van water voorziet, benadrukt dat er momenteel nog voldoende water geleverd kan worden in het hele gebied. Echter, gezien de extreme weersomstandigheden is het essentieel om de watervoorraden zorgvuldig te verdelen, aangezien de vraag naar water exponentieel groeit.

Om het dreigende drinkwatertekort aan te pakken, starten waterbedrijven een campagne op sociale media en binnenkort ook in dagbladen. Ze roepen mensen op om zuinig met water om te gaan en maatregelen te nemen zoals korter douchen, de auto niet wassen, de tuin niet sproeien wanneer de zon erop staat en het zwembad niet vullen. Opmerkelijk genoeg pleit Vitens ervoor om gazons op vakantie te laten gaan, aangezien gras zich gemakkelijk herstelt na een droge periode.

Naast Vitens benadrukt ook Brabant Water, de waterleverancier van onder andere het Land van Cuijk, het belang van bewust watergebruik. Zij adviseren om piekmomenten van waterverbruik, zoals 's ochtends en na de avondspits, te vermijden. Ondanks de inspanningen van de waterbedrijven om de watervoorziening op peil te houden, kan de waterdruk soms lager zijn, vooral voor huishoudens aan het einde van het leidingnet. Dit kan merkbaar zijn doordat de waterstralen van bijvoorbeeld sproeiers minder hoog komen of het water minder krachtig uit de douchekop stroomt.

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 16/06/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.