iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Uitbreiding van Woonaanbod: 45 Nieuwe Huurwoningen in Stroinkslanden

1 minuten lezen

Terug

Snelgroeiend Nieuw Wijkje: Enschede verwelkomt nog dit jaar 45 extra huurwoningen

Enschede staat op het punt om nog dit jaar 45 nieuwe huurwoningen te verwelkomen. De Woonplaats, een woningbouwcorporatie, versnelt de bouw van een nieuw wijkje langs de Broekheurnering, en de eerste woningen zullen al in de zomer gereed zijn.

Duurzame Woningen in Een Groene Omgeving

Langs de Broekheurnering, tegenover de Reerinklanden, wordt momenteel een parkje omgevormd tot een nieuwe wijk met 45 energiezuinige huurwoningen. De woningen, allemaal onder de grens van huursubsidie, worden gasloos en voorzien van zonnepanelen. De bouw start in mei en verloopt snel, aangezien de huizen grotendeels in de fabriek worden geprefabriceerd en ter plaatse worden afgewerkt.

Diversiteit in Woningaanbod

De 45 woningen worden verdeeld in twee categorieën: dertig voor kleine huishoudens van een of twee personen en vijftien voor gezinnen, met de gezinswoningen die een extra verdieping hebben. De huurprijzen variëren tussen de 650 euro en 880 euro per maand. De toekomstige huurders hebben de mogelijkheid om enkele keuzes te maken in de afwerking, zoals de kleuren van de keuken, badkamer en toilet.

Verhuur via Loterijsysteem

De toewijzing van de woningen verloopt via een loterijsysteem, vergelijkbaar met andere huurwoningen, via WoningHuren.nl. De Woonplaats zal de start van de verhuur aankondigen via hun eigen sociale media.

Planning en Duurzaamheid

De wijk, gebouwd door Janssen de Jong Bouw, die het concept van deze woningen heeft ontwikkeld, wordt naar verwachting eind dit jaar voltooid, mits alles volgens plan verloopt. Het doel is om van het wijkje een groene en duurzame leefomgeving te maken, waarbij alle woningen voldoen aan moderne milieunormen.

 

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 30/01/2024

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.