iQ Makelaars Feedbackcompany
9.6 10
247 reviews
9,2 10
78 beoordelingen

Wemenpark in Hengelo bekroond met de Twentse Vastgoedprijs 2023

minder dan 1 min.

Terug

Het opmerkelijke wooncomplex Wemenpark heeft de felbegeerde Twentse Vastgoedprijs 2023 in de wacht gesleept. De prijs, toegekend tijdens het jaarlijkse symposium van de Stichting Vastgoedrapportage Twente, erkent Wemenpark als een vooraanstaand voorbeeld van de 'transformatie' van openbare gebouwen. Het complex combineert appartementen die zijn gerealiseerd in het voormalige badhuis en de aangrenzende Ariënsschool.

Projectontwikkelaar Domain Vastgoed, de kracht achter Wemenpark, bleef volgens de jury nipt voor op collega-ontwikkelaar Explorius. Deze laatste transformeerde met succes het oude postkantoor aan de Boulevard in Enschede tot een moderne bioscoop met horecavoorzieningen en kantoren. De derde genomineerde, ontwikkelaar BPD (Bouwfonds), maakte indruk met het Stad Huis in Almelo, waar het voormalige stadhuis werd omgebouwd tot een wooncomplex met appartementen en maisonnettes, evenals lofts.

De jury waardeerde het vakmanschap van alle genomineerde projecten, maar Wemenpark overtrof de concurrentie op het gebied van architectuur en stedenbouwkundige integratie. Ondanks enkele kritische noten over de prijs-kwaliteitverhouding van de projecten, prees de jury de moed en ambitie van de ontwikkelaars. "Sterk oplopende materiaalprijzen hebben de markt flink in hun greep gehad. Winnaar op dit punt was uiteindelijk Het Wemenpark. Nipt."

Bron: Tubantia

Publicatiedatum 27/09/2023

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Enschede
Roessinghsbleekweg 21,
7522 AH Enschede

E: enschede@iqmakelaars.nl
T: 053 - 760 16 00
Whatsapp +31 6 135 274 00

053 - 760 16 00

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.